Kinderopvang Holten

Wat u wellicht ook wilt weten over Klein Duimpje, kinderopvang Holten is:

Slaapritme en rust Omdat ik opvang bied voor kinderen in de leeftijd tot 4 jaar kunnen kinderen hun eigen slaapritme aan houden. Ze hoeven niet wakker gemaakt te worden omdat er andere kindjes van school gehaald moeten worden. Dit wordt door mij en de kinderen als rustig en fijn ervaren. 

Speelruimte Mijn woonkamer is zo ingericht dat alle kinderen volop de ruimte hebben om zich te vermaken. Ook heb ik speelgoed en ontwikkelingsmateriaal voor alle leeftijden. Regelmatig zijn we ook creatief bezig, van knutselen tot koekjes bakken. Bij kinderopvang Klein Duimpje is alles mogelijk. 

Eten en drinken Het is belangrijk en gezellig om samen aan tafel een broodje eten. De tafel wordt dan gezellig gedekt en kinderen kunnen zelf kiezen welk gezond beleg ze op hun boterham willen. Ook heb ik elke dag verschillend vers fruit voor de kinderen zodat er iets lekkers bij zit voor elk kind. Gezonde voeding is voor mij erg belangrijk.

Buitenspelen Elke dag zijn wij buiten. Bij mooi weer is er veel ruimte achter het huis. Er zijn loopfietsjes, karretjes, ballen en nog veel meer speelgoed om mee te spelen. Ook gaan we er regelmatig op uit en maken we gebruik van een grote zandbak. Of we gaan met zijn allen naar het dierenparkje en lopen door naar het dorp voor een boodschap en heel soms een lekker ijsje bij Nijkamp.

Kinderopvang Holten

Ontwikkeling De kinderen ontwikkelen zich bij mij spelenderwijze. Ik benoem wat ik zie, woorden worden herhaald waardoor ze ongemerkt hun woordenschat uitbreiden. Ook het laten ervaren en voelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Van lekker met je blote tenen in het zand tot het ontdekken van kleine diertjes of het voelen van de wind of zon op je gezicht.

Sociaal emotionele veiligheid Je veilig voelen. Een kind kan zich pas optimaal ontwikkelen als het zich veilig voelt, Wat binnen mijn opvang een duidelijke regel is, is dat wanneer een kindje zegt: “stop, hou op” dat dit ook gebeurt. Dit geeft voor de kinderen een veilig gevoel, iets wat ik erg belangrijk vind. 

Tot slot Ik kan genieten van de uitspraken van mijn opvangkindjes. Bijvoorbeeld: een kindje van vier jaar heeft proef gedraaid op school. Op mijn vraag of hij het leuk heeft gehad antwoordde hij:” was leuk, maar volgende week ga ik elke dag weer naar Alie”. Of dat als kinderen opgehaald worden en de ouders vragen of het kind mee naar huis gaat dat het dan zegt: “Nee, ik ben nog niet klaar met spelen mama/papa”.

Humor past bij mij, dus wordt er ook veel gelachten bij mij in de opvang.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Je kan Kinderopvang klein Duimpje volgen via Facebook